Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag besloten dat Samsung Galaxy Tabs geen inbreuk maken op het modelrecht dat Apple heeft op de iPad. Apple had Samsung aangeklaagd wegens het ontwerp van de Samsung Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.1. Apple beschuldigt Samsung van kopieer gedrag van de iPad.

iPad vs Galaxy Tab

In navolging van een rechter in Groot-Brittannië, die eind vorig jaar al aangaf dat de tablets van Samsung geen inbreuk maken op het modelrecht van Apple. De Nederlandse rechtbank verwijst ook naar dat vonnis. Volgens de Haagse rechter maakt Samsung geen inbreuk op rechten van Apple en moet Apple de verkoop en verspreiding van de Samsung Galaxy Tabs in Nederland en Europa gewoon toestaan.

Samsung reageert uiteraard verheugd op de uitspraak:

Wij blijven ervan overtuigd dat Apple niet de eerste was die een tablet ontwierp met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. De oorsprong van de geregistreerde designfeatures van Apple is te vinden in talrijke voorbeelden van oudere kunst.

Tot op heden heeft alleen een rechter in Duitsland een voorlopig verkoopverbod van een Galaxy Tab in een dergelijke zaak gehonoreerd. Of Apple nog stappen onderneemt tegen de uitspraak is niet bekend. Voor zover bekend heeft Apple geen beroep ingediend bij dezelfde uitspraak in Groot-Brittannië.

  • Wesley

    Beide bedrijven moeten gewoon ophouden met dat kinderachtige gedoe en meer gaan innoveren.

    Al deze rechtszaken kosten geld en wij als gebruiker draaien op voor de kosten.