Er gaan al langere tijd geruchten in de rondte dat Apple een goedkopere iPhone model gaat uitbrengen. Afgelopen week gaf Apple’s Senior Vice President Phil Schiller in een interview met Shanghai Evening News aan dat Apple nooit de intentie heeft gehad om een goedkope Apple product te ontwikkelen. Zo gaf Apple in het verleden ook aan dat er nooit een 7-inch tablet zou komen, maar afgelopen jaar zagen we toch echter een iPad mini verschijnen.

Goedkoop iPhone

Taiwanese technologie website Digitimes beweert op basis van geruchten uit de toeleveringsketen dat er dit jaar nog een goedkopere iPhone komt met een kunststof behuizing in plaats van de glas en aluminium behuizing dat in de huidige iPhone modellen gebruikt wordt. Verder zou deze goedkopere iPhone model ook nog eens een transparante behuizing krijgen waardoor je de interne componenten goed kunt zien.

De goedkopere iPhone model zou zich momenteel nog in validatiestadium bevinden. De goedkopere iPhone zou volgens Digitimes pas in de tweede helft van 2013 verschijnen. Wat we van een goedkope iPhone kunnen verwachten is vooralsnog een raadsel.

Hoe denk jij ervoor, zal Apple een goedkopere iPhone uitbrengen?