Zoals u eerder op iPhonemania kon lezen is Hackulous de firma achter Installous gestopt. Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen Installous om op een gejailbreakte iPhone, iPad of iPod touch gratis apps en games te installeren. Er zijn wel natuurlijk Installous alternatieven zoals Zeusmos, AppCake+ en vShare maar niet iedereen is er tevreden mee.

Installous

Gebruikers die Installous opstarten krijgen momenteel de volgende melding: Outdated version, Installous will now terminate. HackJack een bekende iOS-ontwikkelaar heeft een nieuwe jailbreak tweak ontwikkeld waarmee je deze error melding kan omzeilen en Installous weer werkend kunt krijgen.

InstallousAlive is een jailbreak tweak die je de Cydia Store kan downloaden. Wel dien je eerst een repo toe te voegen om InstallousAlive te kunnen downloaden.

InstallousAlive installeren:

Stap 1: Start Cydia op en ga naar de tabblad Beheren. Druk nu op Bronnen.

InstallousAlive

Stap 2: Rechts bovenaan onder de batterij percentage staat er Wijzig, klik hierop en vervolgens de Voeg toe knop die je terug kan vinden aan de linkerkant. Zie screenshot.

InstallousAlive

Stap 3: Er zal nu een popup verschijnen waarin je de volgende link dient in te voeren: http://repo.insanelyi.com/ Na deze stap zal Cydia de repo installeren.

InstallousAlive

Je bent nu klaar met het toevoegen van de repo. Je dient nu nog via Cydia search te zoeken naar InstallousAlive. Deze Cydia pakket dien je dan te installeren. Na de installatie kan je Installous weer gebuiken. Veel download plezier.

InstallousAlive

 • Henk

  Diverse keren geprobeert maar krijg steeds foutmeldingen en installious werk dan heelaas niet
  Mvg Henk

  • Mvk

   beste henk ik had precies het zelfde probleem,… je moet echt ff goed kijken of je de oude bron verwijderd hebt installous,…. en appsync daarna met de nieuwe die boven genoemd staat en de tweek die je dan opnieuw installeerd installousAlive. moet het goed komen ik heb alleen het probleem dat ik als ik installous open er een API ERROR / API unavailable in het scherm komt te staan.

   • Henk

    Na het verwijderen van appsync , is de installatie gelukt. Krijg ook een API foutmelding.
    Dus installious werk heelaas nog niet.
    Wachten op up-date.
    Heb een ipod touch4
    Mvg Henk

 • Mvk

  ik heb dit na een hoop geknoei voor elkaar gekregen het enige jammere is dat het een API Error geeft maar dat is misschien nog de nieuwigheid ik wacht het even af eerst had ik idd appcake maar dat is waardeloos vshare daar integen beviel me wel en ifanbox is ook wel okee. en van zeusmos krijg ik de bron niet toegevoegt ( ik weet wel hoe ik het moet doen maar me iphone wil het niet )

 • Eye

  Dit werkt niet.
  Installous valt vanzelf hele tijd uit.

 • Knert

  Werkt niet. API unavailable!

 • Gijs

  Ga a.u.b. de beschrijving lezen van installousalive. Api error HOORT er te komen. Je kan ALLEEN installeren en niets meer. Je zult de .api’s zelf moeten downloaden en vervolgens installeren via installous. *LEES DE BESCHRIJVING!!*