De betrouwbare website iLounge heeft van zijn anonieme bronnen vernomen dat de volgende generatie iPad, ook wel de iPad 5 genoemd dunner en lichter zal worden dan de huidige iPad 4. Ook zou de iPad 5 een smallere schermrand hebben en een energiezuinige IGZO-scherm van Sharp.

iPad mini 2 - iPad 5 - iPad 4

De smallere schermrand kunnen we terug vinden bij de iPad mini, deze zou Apple dan ook willen verwerken in de nieuwe iPad 5. Dankzij de smallere schermrand wordt de behuizing van de iPad 5 wel veel kleiner, hierdoor is Apple gedwongen om de binnenkant helemaal opnieuw te ontwerpen. Er zou ook nog eens een kleinere en energiezuiniger processor komen.

Naast de iPad 5 komt er volgens iLounge ook een iPad mini 2. Echt veel heeft iLounge niet te zeggen over de opvolger van de iPad mini, zo zou de iPad mini 2 een Retina scherm krijgen. Beide nieuwe iPad’s zouden in oktober uit moeten komen.