Analist Travis McCourt van Raymond James heeft een onderzoek gedaan naar de populariteit van Apple’s iPhone tegenover de Galaxy smartphones van Samsung. McCourt heeft voor zijn onderzoek gekeken naar de verkoopcijfers van de afgelopen 2,5 jaar. In zijn statistieken heeft hij de verkoopcijfers van de iPhone 4, iPhone 4S en de iPhone 5 bij elkaar opgeteld. Dat komt neer op een totaal van 219 miljoen iPhone exemplaren.

iPhone vs Galaxy

Samsung heeft in hetzelfde periode van alle Galaxy S-varianten en Galaxy Note smartphones bij elkaar opgeteld maar 131 miljoen exemplaren verkocht. Samsung smartphones zijn weliswaar enorm populair, maar volgens de statistieken van McCourt is de iPhone van Apple de grote winnaar met een verschil van 100 miljoen exemplaren.

McCourt heeft ook nog eens gekeken naar de verschillen tussen alle iPhone’s en Galaxy toestellen. Zoals u kunt zien in de onderstaande afbeelding is de iPhone 4 een grote succes. Samsung heeft pas na de release van de Galaxy SII zijn smartphone verkopen zien stijgen.

Samsung Galaxy vs iPhone verkopen

via Cnet

  • Jason

    Zoals te zien is aan de stats is de iPhone nog steeds de BAAS!

  • Iphone 4 verkopen

    Ik ben wel benieuwd naar de nieuwste cijfers. De Samsung Galaxy 4 gaat volgens mij als een trein. Bij deze cijfers is de Iphone inderdaad nog de baas maar ik vrees dat de nieuwe cijfers in het nadeel zullen zijn van Apple.