Chipfabrikant Intel die bekend staat om zijn snelle chips lijkt zich momenteel te focussen op het stroomverbruik. Tijdens de CES in Las Vegas maakte Intel bekend waar het bedrijf momenteel aan werkt. Intel is ervan overtuigd dat het stroomverbruik steeds belangrijker wordt. De huidige generatie chips hebben 17 watt nodig om te werken.

Intel Ivy Bridge

Intel kondigde eerder dit jaar nog met een nieuwe reeks Ivy Bridge i5 Core-chips voor Ultrabooks te komen. Deze nieuwe generatie Ivy Bridge chips zouden slechts 7 watt nodig hebben om te werken. De nieuwe generatie chips zijn niet alleen energiezuinig maar zijn ook nog eens 20% dunner. We nemen aan dat de volgende generatie MacBook Air’s nog dunner gaan worden en ook nog eens energiezuiniger.

Intel heeft ook nog nieuwe krachtigere Ivy Bridge chips aangekondigd voor laptops. Ook hierbij staat het stroomverbruik centraal. Dus de volgende generatie MacBook Pro’s zullen niet alleen veel sneller zijn maar ook nog eens energiezuiniger.