Vandaag heeft iOS- en iPhone hacker Pod2G in een tweet laten weten dat hij samen met andere drie bekende iOS hackers een nieuwe jailbreak team hebben gevormd. De nieuwe jailbreak team heet @evad3rs en bestaat uit @MuscleNerd (iPhone Dev-Team), @Pod2G (Chronic Dev-Team), @Planetbeing (iPhone Dev-Team) en @Pimskeks (Chronic Dev-Team).

evad3rs

We gaan ervan uit dat de nieuwe jailbreak team samen aan de untethered jailbreak van iOS 6 gaan werken. Eerder werkte iedereen apart en hierdoor duurde het maar steeds langer tot dat een jailbreak uitgebracht kon worden. Pod2G had twee dagen geleden al op Twitter laten weten dat Apple zo snel mogelijk iOS 6.1 uit moest brengen. Het lijkt erop dat de untethered jailbreak voor iOS 6 zo goed als klaar is.

Nu de vier getalenteerde iPhone hackers samen werken lijkt een untethered jailbreak heel dichtbij. Het afwachten is nu op Apple. De hackers willen namelijk eerst dat Apple iOS 6.1 vrijgeeft zodat Apple de gevonden exploits niet gelijk patched in deze iOS-update.

Wat wel interessant is om te weten is dat iOS 6.1 beta 4 op 28 januari verloopt. Apple moet dus voor deze data de laatste beta versie van iOS 6.1 vrijgeven, anders hebben heel veel iOS-ontwikkelaars een niet werkende iPhone, iPad of iPod touch.

Als het goed is zal deze untethered jailbreak op de volgende iOS-apparaten werken: iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch 4G en iPod touch 5G. Misschien maar heel misschien kunnen Apple TV 3G gebruikers ook eindelijk gebruik maken van deze untethered jailbreak. Hopen van wel, want de Apple TV 3G gebruikers hebben tot heden nooit een jailbreak gehad.

 • Knert

  Dus als ik het goed lees is de update van Apple naar 6.1 uiterlijk dit weekend (de 28e jan.) een feit en kunnen we in de week erop, dus volgende week, de JB verwachten?

  • iOS 6.1 bèta 4 verloopt op 28 januari. Voor dat data moet er een 5de bèta versie uitkomen. Verwachting is dat de 5de bèta versie ook gelijk de Golden Master versie is.

   • Knert

    Duidelijk. Dank voor de aanvulling.

 • Albert

  Ik heb nu ios 6.0.1 moet ik hem straks updaten naar ios 6.1 en dan jailbreaken of is het verstandiger om bij ios 6.0.1 teblijven

  • Ik zou je aanraden om nog even te wachten.