Vandaag tijdens de CES 2013 dat in Las Vegas wordt gehouden heeft Pebble de langverwachte smartwach aangekondigd. De Pebble smartwach bevind zich momenteel in massaproductie en zal vanaf 23 januari verstuurd worden naar de Kickstarter-investeerders. Momenteel worden er per week zo’n 15.000 exemplaren geproduceerd.

Pebble Smartwach

Pebble had via Kickstarter meer dan 10 miljoen dollar binnen gehaald. dit is een veel hoger bedrag dan de beoogde 100.000 dollar. In het begon zou Pebble ondersteuning bieden voor Bluetooth 2.0, vandaag heeft de medeoprichter van Pebble bekend gemaakt dat de smartwach Bluetooth 4.0 zal ondersteunen.

Pebble heeft een eigen besturingsysteem voor het horloge ontwikkeld die de volgende iOS-apparaten kan ondersteunen: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch 3G, iPod touch 4G, iPod touch 4G en iOS 5.0 en nieuwer. De Pebble smartwach werkt niet alleen met iOS, maar zo kunnen Android gebruikers ook gebruik maken van deze prachtige smartwatch.