Sinds de laatste untethered jailbreak op iOS 5.1.1 hebben we lange tijd geen untethered jailbreak’s meer gezien. Momenteel kunnen alleen oude iOS-apparaten als iPhone 3GS, iPhone 4 en iPod touch 4G gebruik maken van een tethered jailbreak op iOS 6 en iOS 6.0.1. Alle andere jailbreak liefhebbers zitten dan ook ongeduldig te wachten tot zij ook kunnen genieten van een jailbreak.

iPhone 5 Untethered Jailbreak

De iOS-hacker worden dagelijks via social media vol gespammed met vragen hoe ver de untethered jailbreak is. Meestal wordt er niet op gereageerd. De beroemde iOS hacker Planetbeing heeft hier verandering in gebracht. Planetbeing heeft vandaag op Reddit bevestigd dat zijn iPhone 5 untethered gejailbreakt is op iOS 6.0.2 en dat het een kwestie van tijd is voordat een untethered jailbreak realiteit wordt. We moeten dus nog even geduldig zijn.

Yeah, I’m not really sure what all the doom and gloom is about. The fact is, I have an untethered iOS 6.0.2 JB running on my iPhone 5 right now.

U vraagt zicht vast af waarom we nog moeten wachten, ook daar heeft Planetbeing antwoorden op:

The reasons it’s not released are because 1. releasing it would burn an exploit we want to save for ourselves so we can always get in to look at new firmware and help JB in the future, 2. iOS 6.1 is coming very soon and will likely break a small part of it anyway, there’s no point in sacrificing the many bugs it won’t break.

Het lijkt mij ook logisch dat we nog even moeten wachten, zoals we weten is Apple bezig om iOS 6.1 uit te brengen. Er zijn inmiddels vier beta versies uit gebracht van iOS 6.1 en het zal dan ook niet meer lang duren totdat het daadwerkelijk uitgebracht wordt. Ik heb liever een untethered jailbreak op iOS 6.1 dan dat Apple alle gevonden exploits in iOS 6.1 fixed en dat we dan zonder jailbreak zitten. Het vinden van exploits kost veel tijd.

 • Jeffrey

  Werkt deze dan ook voor 6.0.1 op 4S?

  • Als het goed is werkt deze untethered jailbreak op alle iOS-apparaten.

   • Jeffrey

    🙂 eindelijk hahah

 • Eindelijk :-)

  Ook voor iPod touch 4g hoop het want zonder jailbreak is een device niks

 • Elephant

  Where is the home-button…

 • Knert

  Nu ff het verstand behouden en wachten tot 6.1 uitkomt en dan los met die jailbreak. Sta te popelen met mijn iPad4!

 • Murat

  Wanneer komt een nieuwe jailbreak iOS 6.0.1 ?

 • Wesso

  Het schijnt dat je voor 25 dollar een untethered jailbreak kan downloaden via unlock-the-iphone.us. Voor alle types en versies! Ik weet niet of dat betrouwbaar is.

  • Websites die jailbreak verkopen zijn allemaal oplichters. Ze geven je gewoon een versie van Redsn0w etc die gewoon gratis te downloaden is. Er bestaat momenteel geen untethered jailbreak voor iOS 6.0.1

 • bernhard

  Ik heb een Ipad mini op ios 6.0.2
  Komt hier nog een jailbreak voor?

  • iPhonemania

   Ja voor alle iOS-apparaten zal een jailbreak komen

 • thijs

  wanneer komt de jailbreak van 6.0.1 voor de ipod touch 5 gen ongeveer.

 • hackulous

  THE IMAGE IS FAKE, THE IPHONE 5 IN THE PHOTO DOES NOT HAVE A HOME BUTTON!!