De geruchtenmolen rondom de volgende generatie iPhone is op volle toeren. In de afgelopen weken hebben we geruchten over een mogelijke iPhone Math. iPhone mini en een iPhone 5S gehoord. De iPhone Math zou volgens meerdere geruchten een 4,8-inch scherm krijgen. Bij de iPhone mini of te wel de goedkopere iPhone variëren de beweringen. Zo voorspelt de ene gerucht dat de goedkopere iPhone een 3,5-inch scherm krijgt en de andere voorspelt een 4-inch. Wat wel overeen komt van alle geruchten is dat Apple goedkopere onderdelen zou gebruiken om de prijs naar beneden te drukken.

iPhone 5S concept

Ook gaan er veel geruchten in te rondte over de opvolger van de iPhone 5. Bij de iPhone 5S zou er qua design weinig tot wel minimum verandering in komen. De vernieuwingen zouden echter achter de behuizing plaatsvinden. Dit klikt iedereen bekend in de oren, dit heeft Apple namelijk eerder met de iPhone 3G(S) en de iPhone 4(S) gedaan. Dat Apple hetzelfde verhaal ook bij de iPhone 5S gaat toepassen klinkt logisch.

De verwachtingen van analisten is dat Apple de iPhone 5S gaat voorzien van een betere en sterkere processor en ook kunnen we een betere camera verwachten. Ondanks dat de geruchten een iPhone 5S voorspellen van een onveranderd design voor de iPhone 5S heeft designer Alexander Kormishin toch een iPhone 5S ontworpen met een nieuw uiterlijk.

Alexander Kormishin heeft ervoor gekozen om wat kenmerken van de iPod touch 5G te gebruiken in zijn iPhone 5S concept. Zo zien we ook de geruchten terug van de meerdere kleuren van de iPhone 5S.

Analisten voorspellen dat de iPhone 5S productie in maart zal starten en de lanceren ervan zou dan in juni of juli plaats moeten vinden.

iPhone 5S concept

 • Patrick Oostrom

  Wat zal de prijs zijn van de iphone 5S en in welke geheugens zijn ze dan verkrijgbaar?

  • Jason

   Zal wel even veel kosten als de iPhone 5 denk ik. De prijs van de iPhone 4, 4S en 5 zal dan wel zakken.

   De geheugens blijven denk ik ook hetzelfde, 16GB, 32GB en 64GB.