Dat een smartwatch erg gewild is hebben we gezien bij de Pebble smartwatch. Pebble had via Kickstarter meer dan 10 miljoen dollar binnen gehaald, dit is een veel hoger bedrag dan de beoogde 100.000 dollar. Als we de geruchten mogen geloven is Apple ook bezig met een smartwatch.

iWatch Concept

Een horloge van Apple zou gemakkelijk kunnen communiceren met de iPhone, iPad en iPod touch misschien zelfs met je Mac. Zo zou je bijvoorbeeld op je iWatch je berichten kunnen lezen, telefoongesprekken accepteren en- of weigeren en zelfs je muziek regelen. Dit zijn een aantal voorbeelden die bij ons even binnen schiet. Apple zou veel meer uit de iWatch kunnen halen.

In de onderstaande iWatch concept van Redmond Pie zien we veel meer functies:

  • Weer
  • Siri
  • FaceTime
  • AirPlay
  • Apple Maps
  • Nike+
  • Bluetooth 4.0
  • Berichtencentrum

Of Apple echt bezig is met het ontwikkelen van een iWatch is moeilijk te zeggen. Er gaan natuurlijk duizenden geruchten in de rondte waarvan een klein deel klopt. Voorlopig moet we het maar doen met wat mooi iWatch concepten.