Apple heeft zojuist een nieuwe iOS-update vrijgegeven. De nieuwe iOS 6.1.2 is uitgebracht om een aantal bestaande problemen te verhelpen waar iOS 6.0, iOS 6.0.1, iOS 6.0.2, iOS 6.1 en iOS 6.1.1 last van hadden. iOS 6.1.2 biedt onder andere oplossing voor de Microsoft Exchange bug en het codeslot bug.

iOS 6.1.2

In iOS 6.0 en hoger maakte Microsoft Exchange continu verbinding met de servers waardoor de iPhone batterij sneller leeg ging. Ook was er een bug ontdekt in iOS 6.x.x waarbij het codeslot makkelijk omzeild kon worden. Dit heeft Apple allemaal in de nieuwe iOS 6.1.2 verholpen.

Als je graag wilt updaten naar iOS 6.1.2 kan je dit op twee manieren uitvoeren. Het makkelijkste manier is via de Instellingen-app van je iPhone, iPad of iPod touch. Je gaat naar Algemeen > Software-update en vervolgens druk je op Installeren.

Het tweede manier is het updaten via iTunes met je computer. Als je de iPhone, iPad of iPod touch op je computer aansluit en iTunes opstart zal je een melding krijgen dat er een nieuwe iOS-update beschikbaar is. Door het optie Bijwerken te kiezen zal iTunes uw iOS-apparaat updaten naar iOS 6.1.2.

Net zoals alle andere iOS-versies kan je de nieuwe iOS 6.1.2 voor de iPhone, iPad en iPod touch downloaden via onze Download iOS Firmware pagina.

Als je onlangs een jailbreak hebt uitgevoerd is het verstandig om nog niet te updaten naar iOS 6.1.2. Je raakt namelijk je jailbreak kwijt en momenteel kan er nog geen jailbreak uitgevoerd worden op de nieuwe iOS 6.1.2.

Inmiddels is de jailbreak tool Evasi0n bijgewerkt naar v1.4 om iOS 6.1.2 te ondersteunen:

 • Hans

  Is in deze updaten de untethered jailbreak gepatch

  • James

   Nee gelukkig niet. Er zijn inmiddels meerdere handleiding verschenen op iPhonemania.

 • milano

  sinds deze update, is m’n batterij binnen een paar uur leeg. Terwijl deze gewoon op standby staat. iemand enig idee?

 • XL

  Ik had het zelfde probleem ook. Ik heb iOS 6.1.2 opnieuw geïnstalleerd en de batterij is weer normaal.

  • Milano

   Bedankt voor je reactie XL,
   Bedoel je dat je reservekopie hebt gemaakt en alles naar fabrieksinstellingen terug hebt gezet, waarna je ‘m weer naar 6.1.2 hebt geupdate hebt???
   Of kan dat makkelijker?

   Heb beide nl nog nooit gedaan.

   Hoor t graag

   Mvg

   • XL

    Back-up van je iPhone maken. Kan je in iCloud/iTunes doen. Daarna je iPhone aansluiten op je en in iTunes op herstellen drukken.

    Zodra dit klaar is kan je de back-up weer terug plaatsen.