Een nieuwe iOS-versie betekent ook een nieuwe Jailbreak natuurlijk. Eind januari had Apple iOS 5.2 uitgebracht voor de Apple TV’s. De hackers van Firecore hebben gisteren hun Jailbrak Tool Seas0nPass bijgewerkt om de nieuwe iOS 5.2 te ondersteunen.

Seas0nPass

Met de vernieuwde Seas0nPass kan je op de Apple TV 2G een Untethered Jailbreak uitvoeren. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de derde generatie Apple TV te jailbreaken. Bij de nieuwe Apple TV zijn er helaas onvoldoende beveiligingslekken gevonden om een untethered jailbreak te realiseren.

Voor degenen die een Apple TV 2G hebben op iOS 5.2 hebben we een Jailbreak handleiding gemaakt. LET OP: Deze Jailbreak handleiding is alleen voor de tweede generatie Apple TV en dus niet voor de nieuwe Apple TV 3G.

Laten we beginnen met het Jailbreaken van uw Apple TV 2G op de nieuwe iOS 5.2.

Stap 1: Download de Seas0nPass via onze Download Jailbreak Tools pagina en installeer Seas0nPass.

Stap 2: Start SeasonPass op en klik op Create IPSW.

Stap 3: Deze stap is geautomatiseerd, Seas0nPass zal alle nodige bestanden downloaden die nodig zijn om een custom firmware te creëren voor uw Apple TV 2G.

Stap 4: Sluit nu uw Apple TV 2G aan op uw computer met de meegeleverde micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer nog losgekoppeld! Zodra het verbonden is, dien je de Apple TV 2G in DFU mode te zetten.

Houd de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op uw Apple TV afstandsbediening.

Stap 5: Als u de vorige stap correct heeft uitgevoerd zal iTunes automatisch opstarten, Seas0nPass zal zijn ding doen, u dient daarna iTunes naar de aangemaakte custom firmware te verwijzen. (Mac dient u ALT knop en Windows Shift knop ingedrukt houden) daarna in iTunes op herstellen drukken.

Stap 6: Zodra het proces voltooid is zal iTunes u een bevestigen geven dat het herstel proces succesvol is uitgevoerd. Het is je nu gelukt om je Apple TV 2G op iOS 5.2 te Jailbreaken. Veel plezier ermee!