Apple heeft de merknaam iPhone wereldwijd een begrip gemaakt, maar als je toevallig in Brazilië woont zal je geen Apple logo op je iPhone zien. Apple heeft recent een rechtszaak verloren in Brazilië over de merknaam iPhone. Het Braziliaanse bedrijf Gradiente heeft de merknaam IPHONE al in het jaar 2000 vastgelegd.

Gradiente IPHONE

Volgens het verlag van neowin heeft Apple het recht in Brazilië verloren om de iPhone merknaam te gebruiken op elke product dat betrekking heeft op een mobiele telefoon. Dit zal uiteraard een enorme impact hebben voor Apple in Brazilië. Het verlies van de iPhone merknaam heeft nog meer gevolgen voor Apple. Zo moeten producten als “Zoek mijn iPhone” een totaal andere naam krijgen in Brazilië.

In december begon het Braziliaanse bedrijf Gradiente met de verkoop van een eigen smartphone met de naam IPHONE. De IPHONE draait om het besturingssysteem van de concurrent, namelijk Android 2.3.4. Verder heeft de IPHONE een 3,7-inch scherm en is voorzien van een dual SIM-slot. De prijs van de IPHONE zou rond de 285 dollar zijn.

We zullen heel nieuwsgierig wat Apple hieraan gaat doen. Zal de iPhone een andere naam krijgen in Brazilië of gaat Apple dik in de buidel tasten om de merknaam iPhone te mogen gebruiken.

 • RR

  zielige hufters zeg…..

  • iBert

   lekker genuanceerd zeg….
   T is heel simpel, de partij die de naam t langst bezit heeft er recht op.
   Mits deze hem ook daadwerkelijk gebruikt is dat wat mij betreft gewoon terecht.