Gisteren sprak Tim Cook op een conferentie voor Goldman Sachs. Tijdens zijn presentatie werden er interessante vragen gesteld, waaronder: Komt Apple met een goedkope versie van de iPhone?. Zoals we gewend zijn van Tim Cook liet hij zich niet direct over een goedkope iPhone, maar ontkennen deed hij ook niet.

Tim Cook

Tim Cook gaf het volgende antwoord op de vraag:

We proberen dingen altijd meer betaalbaarder te maken. Toen we met de iPod kwamen kost deze 399 dollar, maar vandaag kan je inmiddels al een iPod shuffle kopen voor maar 49 dollar. In plaats van het afdingen van de specificaties hebben we gezegd dat we een geweldig product hebben dat we ook aan anderen willen kunnen bieden.

Dit is inmiddels ook gedaan met de Mac. Mensen wilde een goedkopere Mac, maar wij vonden dat het niet kon met zo’n geweldige product. Om deze reden hebben we de iPad uitgevonden. Een iPad kan je namelijk al kopen voor een prijs van 329 dollar. Soms kan je problemen op verschillende manieren oplossen.

 

Zou Apple in plaats van een goedkope iPhone met een totaal nieuwe product komen dat deze de eigenschappen van de iPhone heeft? Misschien zou het de iWatch zijn, tijd zal ons leren.