Dat poker zich in een toenemende populariteit mag verheugen, mag bekend zijn, maar dat het spel zich steeds beter leent voor online en mobiele toepassingen, is voor sommigen misschien nog even wennen. Met de applicatie Bold Poker komen iPhone en iPad samen in een voortreffelijke ronde tafel toepassing…

Bold Poker

Elektronisch pokeren zonder kaarten

De bezitters van Android en Windows toestellen moeten nog even geduld hebben, maar de bezitters van i-toestellen kunnen zich al helemaal uitleven op deze variant van Texas Hold’em. Elektronisch pokeren zonder kaarten, dat betekent in elk geval dat je niet meer hoeft te schudden en delen, precies die twee dingen waar veel kaartspelers eigenlijk een hekel aan hebben. Het werkt simpel: in het midden van de tafel zet je een iPad neer, die verbonden is met internet. De spelers om de tafel dienen allemaal een iPod of iPhone te bezitten, hun persoonlijke toegang tot dit virtuele kaartspel. Iedereen dient de Bold Poker applicatie op het toestel te hebben (kosten: $1.99). Er zijn al handige placemats in omloop waarin een klein spiegeltje zit. Daar houd je de telefoon schuin tegenaan, zodat jij alleen kunt zien wat er op je scherm staat. Tot zover de gewenste tafelsetting, over tot het spel zelf.

Geen kaart in de mouw

Voor notoire valsspelers is het spel een regelrechte tegenvaller omdat je geen kaarten meer in de mouw kunt verstoppen, zoals je vaak ziet in oude wildwest films. In het traditionele poker krijgt elke speler twee kaarten en worden er vervolgens in drie fases vijf kaarten opengelegd op de tafel. Dat gebeurt bij Bold Poker in feite ook zo, alleen worden de kaarten gedeeld door middel van het verschuiven van een button op het ‘hoofdscherm’. De eerste kaart, die iedereen krijgt is open, dat wil zeggen dat je elkaars eerste kaart kunt zien, een verschil dus met het normale Texas Hold’em. Daarna gaat de button naar de speler met de hoogste kaart en wordt een tweede kaart gedeeld, die niet zichtbaar is. Daarna worden de andere vijf kaarten opengelegd, eerst drie tegelijk (de flop), dan de vierde kaart (de turn) en tot slot de laatste kaart, de river genoemd.

Pokerface

Het inzetten en al wat er verder gebeurd blijft hetzelfde als in Texas Hold’em. Dat wil dus zeggen dat de elementen, die poker zo leuk maken, nog steeds aanwezig zijn, ook al zijn er dan geen fysieke kaarten meer in het spel. De echte pokeraar beschikt over mensenkennis, een beetje inzicht in de kansen, die bepaalde kaarten op bepaalde uitkomsten kunnen bieden, rust en overzicht komen ook altijd van pas en natuurlijk een pokerface!