Afgelopen woensdag vond er een speciale PlayStation evenement in New York plaats. Tijdens deze evenement heeft Sony de nieuwe PlayStation 4 officieel aangekondigd. De PS4 zal rond de feestdagen van dit jaar in de winkels moeten liggen. Helaas werd de PlayStation 4 zelf niet getoond, er enkel werd enkel gesproken over de nieuwe controller met touchpad en de hardware eigenschappen van de nieuwe PS4.

PlayStation 4 Remote Play

De nieuwe controller van de PlayStation 4 gaat Dual Shock 4 heten, en zoals eerdere geruchten al suggereerden heeft de nieuwe controller een touchpad die de Start en de Select knoppen vervangt. Daarnaast heeft de Dual Shock 4 controller een share-knop waarmee spelers video’s kunnen maken en online kunnen delen met hun vrienden.

De nieuwe PlayStation 4 zou technisch gezien veel op een pc lijken, aldus Sony. De PlayStation 4 is uitgerust met een X86 CPU en 8GB aan DDR5 werkgeheugen. Ook heeft de nieuwe PS4 een ingebouwde harddisk, hoeveel opslag er standaard in de PS4 zit werd niet bekend gemaakt, ook wilde Sony niks kwijt over de GPU.

De PlayStation 4 ondersteunt Remote Play. Met Remote Play kunnen onder andere PlayStation Vita gebruikers hun handheld als controller gebruiken waarbij ook het beeld van de game te zien zal zijn.

Sony zal de Remote Play-app ook voor de iPhone en de iPad uitbrengen. Met deze nieuwe PlayStation 4 app is het mogelijk om een tweede scherm van je game op iPhone of iPad te streamen. Zo kan je onder andere een map van de game zien die je op dat moment speelt, ook is het mogelijk om met je iOS-apparaat downloads te starten en of live mee kijken naar de game die je vrienden op dat moment spelen.

  • Gerthoen

    Jammer dat Sony de PlayStation 4 zelf niet heeft laten zien. Ben wel erg benieuwd hoe hij zal zijn.