Gisteren heeft Apple een nieuwe iOS-update uitgebracht. De nieuwe iOS 6.1.3 bevat vooral technische verbeteringen. Apple heeft in iOS 6.1.3 onder andere de codeslot-bug opgelost, waardoor het codeslot gemakkelijk omzeild kon worden. Daarnaast brengt iOS 6.1.3 ook verschillende verbeteringen voor Apple Maps in Japan.

Untethered Jailbreak iOS 6.1.2

Gebruikers die hun iPhone, iPad of iPod touch hebben gejailbreakt met Evasi0n kunnen beter voorlopig nog niet updaten naar iOS 6.1.3. In de nieuwe iOS 6.1.3 heeft Apple namelijk de Evasi0n jailbreak gepatched.

Apple en de jailbreakers spelen al jaren een kat-en-muis spel. Met elke nieuwe iOS-versie dicht Apple namelijk de gevonden bugs van de hackers. De iPhone hackers dienen dan opnieuw te zoeken naar nieuwe kwetsbaarheden om een untethered jailbreak mogelijk te maken. Een untethered jailbreak wordt daarmee telkens moeilijker en geavanceerder.

De Evad3rs Dev Team heeft momenteel geen plannen om een nieuwe untethered jailbreak uit te brengen voor iOS 6.1.3. Dit zou vooral te danken zijn aan het beperkte aantal bugs waar de hackers over beschikken. De hackers willen graag de gevonden beveiligingslekken behouden en gebruiken voor iOS 7. Dus denk er erg goed over na voordat je iOS 6.1.3 installeert. Na het updaten zal je een lange tijd geen gebruik meer kunnen maken van een jailbreak.