De geruchtenmolen rondom de Apple iTV is weer op volle toeren. Enkele dagen geleden beweerde de Chinese website Digitimes nog dat de Apple iTV geen Full HD zou ondersteunen, maar Ultra HD. Dat betekent dat het beeld over vier keer zoveel pixels als een Full HD-scherm beschikt, en hierdoor het beeld veel scherper is.

Apple iTV

Vandaag heeft Topeka Capital Markets analist Brian White zijn verwachtingen van de Apple iTV gedeeld. De analist denkt de Apple iTV in drie formaten verkrijgbaar zal zijn, 50, 55 en een 60-inch model. Brian White verwacht dat de Apple iTV een vanaf prijs krijgt van 1500,- tot 2500,- dollar. Dit komt neer op: 50-inch kost $1500,  55-inch kost $2000 en de 60-inch model zou dan $2500 gaan kosten.

De Apple iTV zou volgens White geen standaard afstandsbediening gaan krijgen. De iTV zou namelijk een soort ring als afstandsbediening krijgen. iTV gebruikers zouden dan met vinger bewegingen door het menu van de televisie kunnen navigeren. Brian White noemt deze nieuwe afstandsbediening de iRing-controller.

iRing

Dit is nog niet alles! Brian White voorspelt ook nog eens een tweede scherm. Apple zou een tweede scherm ervaring willen toevoegen aan de Apple iTV. De mini iTV zou de gebruikers de mogelijkheid geven om de concent op een kleiner scherm te bekijken. Gebruikers kunnen dan hierdoor overal in en rondom het huis televisie bekijken. Het is voor ons nog onduidelijk wat White hiermee bedoelt. Wil Apple een tweede product naast de iTV uitbrengen of willen ze de iPad gebruiken als een tweede scherm.

Zodra we meer weten zullen wij het natuurlijk met u delen hierop iPhonemania. Houdt ons regelmatig dus in de gaten!

  • Adrian

    Ik ben mijn HD ready televisie nu zo’n 5 jaar denk ik. Ik ben wel van plan om een nieuwe aan te schaffen. Als de Apple iTV toch dit jaar komt kan ik beter nog ff wachten of niet?