Er circuleren al lange tijden geruchten over een iTV van Apple. De overleden CEO Steve Jobs liet in zijn biografie optekenen dat hij de TV-markt zou willen veroveren. Huidige CEO Tim Cook voegde daar eind vorig jaar aan toe dat Apple de TV-markt erg interessant vindt. Volgens Tim Cook zou de ontwikkelingen van TV’s achterblijven ten opzichte van andere apparaten.

Apple iTV

De Chinese website beweerde afgelopen week ook al dat de Apple HDTV geen Full HD zal ondersteunen maar in plaats daarvan Ultra HD. Ultra HD TV’s hebben een erg hoge resolutie van 3840×2160. Ultra HD staat ook beter bekend als 4K resolutie. Dat betekent dat het beeld over vier keer zoveel pixels als een Full HD-scherm beschikt. Dat zorgt voor scherper beeld.

Bronnen van onderdelenleveranciers, waar Digitimes doorgaans goede contacten heeft, stellen dat de productie van Ultra HD-schermen in 2013 al op volle kracht draait voor andere fabrikanten. De gebruikelijke leveranciers van Apple zoals LG zouden de schermproductie voor Apple bovendien willen richten op iPhones en iPads.

De iTV waar Apple naar verluidt aan werkt wordt waarschijnlijk met vertraging gelanceerd vanwege een tekort aan Ultra HD-schermen. De Apple iTV zal waarschijnlijk pas in 2014 in de winkels liggen. Bij eerdere geruchten werd uitgegaan van een lancering in 2013.

  • james

    Ultra HD TV’s kosten aardig wat centjes. Een Apple logo erop zou het nog eens extra duurder maken.