Bronnen binnen de muziekindustrie hebben aan de Amerikaanse website The Verge gemeld dat Apple deze zomer met een eigen muziek streaming dienst gaat komen. Apple zou de afgelopen tijd grote voortgang hebben geboekt in de gesprekken met de twee grootste muzieklabels  Universal en Warner.

Apple iRadio

Er gaan al langere tijd geruchten over een nieuwe muziek streaming dienst van Apple. Alleen zouden de platenmaatschappijen het niet eens kunnen worden met Apple over de betaling per nummer. Apple zou veelte weinig bieden per nummer dan vergelijkbare diensten als Spotify en Pandora.

De platenmaatschappijen en Apple zijn dus uiteindelijk wel eens geworden. Apple zou zich nu richten op een release deze zomer. Waarschijnlijk wordt de nieuwe muziek streaming dienst samen met de nieuwe iPhone onthuld. Dit zou dan ergens in juli zijn.

via The Verge