Uit diverse vacatures op de website van Apple blijkt dat het bedrijf opzoek is naar nieuwe medewerkers om de spraakbesturing Siri op de schop nemen. Apple zou onder meer opzoek zijn naar ontwerpers en softwareontwikkelaars. Ook is in de vacature het volgende te lezen: ‘Het uitbreiden van de mogelijkheden, kennis en intelligentie van Siri’.

Siri

Deze omschrijving wijst naar nieuwe functionaliteiten van Siri. De digitale spraakassistent werd voor het eerst in 2011 geïntroduceerd in de iPhone 4S. Inmiddels beschikken meerdere Apple producten over de digitale spraakassistent.

Met Siri kunnen iPhone, iPad en iPod touch gebruikers met spraakopdrachten Siri dingen voor ze laten doen. Zo kan je bijvoorbeeld Siri dingen op het internet laten zoeken, voetbaluitslagen vragen, afspraken in de agenda laten plaatsen, vrienden bellen en SMS’en etc etc.

Ook vraagt Apple in de vacatures: “Wil jij onderdeel zijn van de volgende grote revolutie in interactie tussen mens en computer?”

Zoals we weten kunnen wij Siri nog niet in het Nederlands gebruiken, we hopen stiekem dat Apple hieraan ook werkt. We zullen het nog even moeten afwachten.