De website Wired raakte bezorgd over de privacybeleid van Siri, Apple’s spraakbesturingssysteem die we terug kunnen vinden iPhone, iPad en de iPod touch en vroeg naar opheldering van Apple. Een woordvoerder van Apple heeft wat uitleg gegeven om het allemaal duidelijk te maken voor iedereen.

Siri

De gesprekken die gebruikers met Siri voeren worden als audiobestand naar de servers van Apple verstuurd, zodat het geanalyseerd kan worden om Siri te verbeteren. De commando’s worden volgens Apple geanonimiseerd, hierdoor kunnen gebruikers niet getraceerd worden. Iedere gebruiker heeft een willekeurig nummer toegewezen gekregen dat niet aan de Apple ID gelinkt is.

Apple bewaart alle audiobestanden voor twee jaar, maar na een half jaar wordt wel de identificatienummer losgekoppeld van het bestand. Hierdoor is het ook voor Apple niet mogelijk om de ingestuurde commando’s aan een persoon te koppelen. Anderhalf jaar later worden alle Siri-commando’s volledig verwijderd van Apple’s servers.

Zodra je Siri op je iPhone, iPad of iPod touch uitschakel worden de gegevens meteen verwijderd van Apple’s servers.