De website PocketGamer was dit jaar aanwezig op de Game Developers Conference, daar hebben ze verschillende app ontwikkelaars gesproken. Tijdens de gesprekken hebben meerdere ontwikkelaars gemeld dat Apple in het geheim aan een game controller werkt.

Apple Game Controller

Het is dus niet één ontwikkelaar maar meerdere ontwikkelaars wisten hiervan af. Met een game controller kan je gemakkelijker games spelen op je Apple TV of gewoon op je iPad. Dit is dus super nieuws voor mensen die graag van gamen houden. Zo wordt er tegenwoordig veel meer games op een iPad, iPhone of een iPod touch gespeeld dan een Nintendo DS of een PS Vita.

Met zo’n games controller kan Apple makkelijk concurreren met de PlayStation van Sony en de Xbox van Microsoft. PocketGamer verwacht dat Apple de game controller tijdens een evenement dat in april wordt gehouden gaat onthullen.

De ontwikkelaars waar PocketGamer mee sprak wisten alleen niet hoe de game controller eruit zou komen te zien.