Sinds de komst van iOS 6 vorig jaar maakt Apple geen gebruik meer van de Google Maps. In de plaats daarvan heeft Apple een eigen kaartendienst ontwikkeld voor de iPhone en iPad. Direct na de lancering van de Apple Maps kreeg Apple heel veel kritiek op de kaartendienst. Zo zou er informatie ontbreken en zelfs helemaal niet kloppen.

Apple Maps

Inmiddels heeft Apple diverse verbeteringen doorgevoerd en moet dit in de toekomst ook gaan gebeuren. Hierdoor is Apple opzoek naar nieuwe medewerkers om de kaartendienst Apple Maps te verbeteren. De nieuwe medewerkers moeten de Apple Maps gaan testen op betrouwbaarheid en of het waarheidsgetrouw zijn.

Apple heeft diverse vacatures geplaatst voor ‘Ground Truth Managers’. Het bedrijf zoekt deze medewerkers voor diverse regio’s waaronder de Verenigde Staten, West Europa en Australië.