Een Chinese electronicawinkel heeft een maand lang namaak-onderdelen van de iPhone naar Appel opgestuurd, met het bericht dat om defecte iPhone onderdelen zou gaan. Apple stuurde telkens echte onderdelen in de plaats terug. De electronicawinkel gebruikte vervolgens deze onderdelen om zelf iPhone’s te maken.

iPhone 5 Concept Zwart

In totaal wist de Chinese electronicawinkel 121 echte iPhone onderdelen aan te vragen. De Chinezen wisten met dit truc de zogeheten BAND-onderdelen in handen te krijgen, die in China omgerekend ongeveer 370 euro per stuk waard zijn.

Daarna konden ze de iPhone’s door verkopen met een winst van 124 euro. Apple heeft in januari ontdekt dat de onderdelen nep waren en vervolgens de politie ingeschakeld. De betreffende winkel beweerde toen van niks af te weten. De politie heeft op 1 april de personeel van de winkel gearresteerd