Afgelopen week maakte de bekende iOS hacker P0sixninja al bekend dat hij over voldoende exploits beschikt om een nieuwe untethered jailbreak te ontwikkelen voor iOS 6.x.x. Zoals we al eerder aangaven heeft Apple de Evasi0n jailbreak in iOS 6.1.3 gepatched.

Untethered Jailbreak iOS 7

Gisteren maakte P0sixninja bekend dat hij liever wil wachten totdat Apple iOS 7 vrijgeeft. P0sixninja vindt het zonde om zijn exploits te verspillen aan iOS 6.1.3. Anders kan Apple namelijk de gevonden kwetsbaarheden gelijk patchen in iOS 7. Nieuwe kwetsbaarheden vinden kost namelijk heel veel tijd.

Ook Pod2G van de Evad3rs Dev Team heeft op Twitter laten weten dat zij zitten te wachten op iOS 7. Net zoals P0sixninja vindt Pod2G het ook zonde om exploits te verspillen voor een kleine update als iOS 6.1.3. De Evad3rs Dev Team wacht daarom liever op een grotere iOS-update.

Apple zal waarschijnlijk iOS 7 tijdens de WWDC dat in juni plaatsvindt onthullen. Het zal daarna nog wel even duren voordat iedereen kan updaten naar iOS 7. Nieuwe iOS-versie’s worden meestal namelijk samen met een nieuwe iPhone vrijgegeven.

Als je over een gejailbreakte iOS-apparaat beschikt raden we u aan om niet te updaten naar iOS 6.1.3. Je zal het dan waarschijnlijk maanden zonder een jailbreak moeten doen.

  • Cris

    Gelukkig zit ik nog op iOS 6.1.2 met mijn iPhone 5. Ik zal het ook niet meer updaten totdat er een nieuwe jailbreak komt 😉