De nieuwste gadget van Google de Google Glass is de afgelopen tijd wereld nieuws geworden. De Google Glass is de eerste smartbril, dat is natuurlijk ook wel spraakmakend. Het was tot heden niet duidelijk op welke besturingssysteem de Google Glass zou draaien, er gingen zelfs geruchten rond dat de smartbril een eigen OS zou krijgen.

Google Glass

Maar Google CEO Larry Page heeft tijdens een conference call met analisten bekend gemaakt dat de Google Glass gewoon op Android zal draaien, maar heeft niet bekend gemaakt om Android-versie het gaat. Op de Google Glass kunnen er geen Android-apps gebruikt worden. De apps die op de smartbril draaien worden ook niet lokaal op de bril zelf opgeslagen, maar op de clouddiensten van Google. Het lijkt ons dan vanzelfsprekend dat Google een aangepaste Android versie voor de Google Glass zal ontwikkelen.

De eerste 2000 exemplaren van Google Glass zijn inmiddels in handen van gebruikers. De gebruikers krijgen een beeld te zien die vergelijkbaar is met een HD-scherm van 25-inch, op een afstand van 2,5 meter. De Google Glass heeft verder een 5-megapixel camera en kan video’s op 720p opnemen. Verder beschikt de smartbril over 3G/4G-dataverbinding, WiFi, Bluetooth en gaat de batterij ongeveer 24 uur mee.

De eerste Explorer Edition van Google Glass heeft de kopers 1500 dollar gekost.

  • Umit

    Is de Google Glass wel goed voor je ogen? Van zo een korte afstand naar beelden zitten te kijken zal vast niet iets goeds zijn.