Google liet eerder weten Google Glass nog in 2013 te willen lanceren, maar het lijkt erop dat Google Glass wat vertraging heeft opgelopen. Google topman Eric Schmidt heeft namelijk tijdens een interview met BBC Radio 4 laten weten dat Google Glass pas in het voorjaar van 2014 op de markt komt.

Google Glass

De Google Glass zal waarschijnlijk pas in april 2014 in de winkels komen te liggen. Waar de vertraging door veroorzaakt wordt, wilde Eric Schmidt niet kwijt. De eerste 2000 exemplaren van Google Glass zijn inmiddels al in handen van ontwikkelaars. De ontwikkelaars zullen de Google Glass moeten testen en apps voor ontwikkelen. In de komende maanden zal Google waarschijnlijk nog eens duizend exemplaren sturen naar ontwikkelaars. Geïnteresseerde consumenten moeten helaas nog een jaartje wachten.

Met Google Glass krijgen gebruikers een beeld te zien die vergelijkbaar is met een HD-scherm van 25-inch, op een afstand van 2,5 meter. De Google Glass heeft verder een 5-megapixel camera en kan video’s op 720p opnemen. Verder beschikt de smartbril over 3G/4G-dataverbinding, WiFi, Bluetooth en gaat de batterij ongeveer 24 uur mee.