Het gaat niet echt lekker met het vlaggenschip van de Taiwanezen. De HTC One release is al meerdere malen uitgesteld, en nu hangt er ook nog eens een algeheel verkoopverbod in Nederland. Volgens de Amsterdamse rechtbank schendt de microfoon in de HTC One beschermde technologieën van Nokia.

HTC One

De Rechtszaak speelt zich af tussen ST Microelectronics (maker van de HTC One) en Nokia. In het verleden heeft ST Microelectronics ook toestellen voor Nokia gemaakt. Bij de productie van de HTC ONe heeft ST Microelectronics dus niet stil bijgestaan bij de geldende patenten.

Een verkoopverbod is er momenteel nog niet, daarvoor moet Nokia een definitieve rechtszaak beginnen. Een verkoopverbod op de HTC One betekent voor de consument nog meer vertraging. HTC dient dan alle One toestellen aan te passen, of licentiegeld betalen aan Nokia.