Vanmorgen hadden we het nog over dat het niet al te lekker gaat met het vlaggenschip van HTC. Volgens de Amsterdamse rechtbank schendt de HTC One namelijk de microfoontechnologie van Nokia. HTC verwacht (of beter gezegd hoopt) dat de uitspraak van de rechter geen directe gevolgen zal hebben voor de verkoop van de HTC One.

HTC One

Een Nederlandse rechter bepaalde in een voorlopige voorziening dat het bedrijf ST Microelectronics de microfoontechnologie niet meer mag leveren aan HTC. Momenteel is HTC in overleg met STM en bekijken of het nodig is om naar alternatieven te zoeken.

Ondertussen kan de verkoop van de huidige voorraad HTC One’s gewoon verkocht worden. Nokia erkent ook dat HTC de One-smartphone voorlopig nog mag verkopen. Wel beraadt het Finse bedrijf nog op een volgende stap na de voorlopige voorziening. Deze voorlopige voorziening van de Amsterdamse rechtbank is dus nog geen definitieve uitspraak. Die rechtszaak volgt eventueel later. Daarin kan Nokia nog altijd licentiegeld vragen aan HTC en ook een schadevergoeding van STM eisen.

via Nu