Een aantal ouders hadden een rechtszaak aangespannen tegen Apple wegens de in-app aankopen. De ouders kwamen erachter dat Apple geld van hun creditcards had afgehaald omdat hun kinderen zonder te weten virtuele dingen hadden gekocht. Dit worden ook wel een freemium apps genoemd. Dit zijn gratis apps die gevuld zijn met heel veel verschillende in-app aankopen.

Bevestig uw in-app aankoop

Het is prima als je de in-app aankopen bewust doet, maar het kan ook zo zijn dat een klein kind zonder te weten meerdere in-app aankopen doet op de iPhone of iPad van de moder of vader. Gelukkig is dit te voorkomen! Je kan in de instelleingen van je iPhone of iPad de in-app aankopen uitschakelen.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen.
  2. U dient nu een 4-cijferige toegangscode in te voeren, als u die al heeft voert het in. Zo niet, voer dan een nieuwe toegangscode in.
  3. Druk nu op de optie Schakel beperkingen in.
  4.  U dient nu nogmaals de toegangscode in te voeren.
  5. Scroll nu naar beneden en schakel Kopen vanuit apps uit.

Kopen vanuit apps uitschakelen

  • Bilal

    ik geloof dat App Store automatisch na een aantal minuten uitlogt. Ik word soms zelfs helemaal gek door om telkens maar wachtwoord in te voeren.

    Maar dit is wel ideaal voor ouders met een kleine.