Afgelopen week hadden we het nog over de iPad 5. Volgens de Chinese website DigiTimes zou de iPad 5 lichter en dunner worden. Daarnaast zou de iPad 5 een smaller bezel hebben rondom het scherm, dit kunnen we ook terug vinden in de iPad mini.

iPhone 5S - iPad 5

Een dag later bleek dat DigiTimes gelijk had. De Franse website NowWhereElse publiceerde namelijk een mogelijke voorkant paneel van de iPad 5, waar inderdaad een smallere bezel te zien was.

Paul Semenza analist van DisplaySearch heeft een email verzonden aan CNet. In zijn email liet Semenza weten dat de iPad 5 inderdaad een stuk lichter en dunner zal worden. De reden hiervoor is dat het scherm van de iPad zodanig verbeterd zal worden dat het minder stroom nodig is en er dus een kleinere batterij in de iPad 5 kan.

De smallere bezel zou ook nog eens de iPad 5 iets kleiner maken, maar dit betekent niet dat het scherm kleiner wordt. De iPad 5 zal dezelfde schermformaat als zijn voorgaande modellen krijgen.