Ming-Chi Kuo een analist van KGI Securities heeft in een bericht aan investeerders laten weten dat de iPad 5 15 procent dunner en 25 procent lichter wordt dan de huidige iPad modellen. Ondanks de kleinere omvang van de iPad 5 zou Apple er alsnog in geslaagd zijn om een A7X-processor te gebruiken.

iPad 5

Daarnaast verwacht Ming-Chi Kuo ook dat de iPad 5 pas in augustus of september op de markt zal verschijnen. Dit is flink wat later dan verwacht, de iPad 5 zou dus later op de markt komen dan de iPhone 5S. Eerdere geruchten beweren dat de iPhone 5S in juli of augustus verwacht wordt.

De analist legt ook uit hoe het Apple gelukt is om de iPad 5 dunner te maken. Apple zal volgens Ming-Chi Kuo gebruikt maken van de GF2-schermtechnologie waardoor het scherm al 23 procent dunner wordt. Uit uitgelekte foto’s van een voorkant paneel van de iPad 5 was ook te zien dat schermrand dunner was.

We think the tablet will, at 7.5-8.0mm, be 15% thinner than iPad 4. The new device will likely be about 500 grams, or some 25% lighter than iPad 4, run on an A7X processor, and sport cameras with similar specs to the iPad 4’s (front HD, rear 5MP). The casing shape and color (silver and black) and narrow bezel design will be similar to the iPad mini’s.

via Macrumors

  • William

    Was van plan om de iPad mini 2 te kopen. Nu de iPad 5 op de iPad mini begin te lijken begin ik wel te twijfelen.

    Apple mag trouwens wel wat aan de prijs doen, vind de prijzen van de iPad belachelijk duur.