In de afgelopen periode hebben we ontzetten veel geruchten rondom de iWatch, Apple iTV en de iPhone 5S gehoord, maar over de iPad 5 valt er bijna niks te zeggen. In het verleden werd er jaarlijks door Apple in maart een iPad evenement gehouden om nieuwe iPad’s te onthullen. Zo te zien pakt Apple het dit jaar anders aan.

iPad 5

Verschillende betrouwbare websites beweerde eerder al dat er in april een iPad evenement zou worden gehouden, maar het lijkt er nu op dat dit niet meer zal gebeuren. Wel heeft de Chinese website DigiTimes wat nieuwe informatie gekregen van zijn bronnen.

Volgens de bronnen van DigiTimes zal de productie van de iPad 5 pas in juli of augustus van start gaan. De schermformaat van de iPad 5 zal ongewijzigd blijven op 9,7-inch. Wel wordt de iPad 5 dunner en lichter dan zijn voorgangers. Daarnaast zou de iPad 5 een smaller bezel hebben rondom de scherm, dit kunnen we ook terug vinden in de iPad mini.

Het klinkt eigenlijk niet gek dat de productie pas in juli van start gaat, de huidige iPad 4 is samen met de iPhone 5S in september aangekondigd. Maar het blijven natuurlijk nog wel allemaal geruchten.

  • Pia

    Ik wacht op de iPad mini 2. Die wil ik kopen