Dat Apple dit jaar met een nieuwe iPhone gaat komen is een feit, maar wat we niet weten is wanneer? De betrouwbare Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal zou van anonieme bronnen hebben vernomen dat de productie van de iPhone 5S nog dit kwartaal zal beginnen. Dit zou volgens WSJ erop kunnen wijzen dat de iPhone 5S in de zomer wordt gelanceerd.

Nieuwe iPhone 5S

Eerdere geruchten voorspellen dat de iPhone 5S in juli of augustus wordt onthuld. Zoals alle andere geruchten voorspellen, voorspelt de anonieme bron van WSJ ook dat de design en de formaat van de iPhone 5S hetzelfde blijft als de huidige iPhone 5. De vernieuwingen zouden dan ook enkel achter de behuizing zichtbaar zijn. Zo zou de iPhone 5S een sneller processor, betere camera, verbeterde batterij en waarschijnlijk ook NFC ondersteunen. Volgens analist Katy Huberty van Morgan Stanley zal de iPhone 5S een “killer feature” krijgen. Katy Huberty weet zelf niet wat voor een killer feature het zou worden, maar één ding weet ze wel. Apple zal ons allen verrassen!

Verder heeft the Wall Street Journal ook nog wat nieuws over de veelbesproken budget iPhone. Naast de iPhone 5S zou Apple tegelijkertijd ook aan een goedkoper iPhone model werken. De budget iPhone zou volgens de Amerikaanse zakenkrant in het tweede helft van 2013 gelanceerd moeten worden.

De budget iPhone zou net als de iPhone 5 over een 4-inch scherm beschikken. Wel zou de behuizing qua vorm en materiaal afwijken van de iPhone 5.

  • iPhone 5S

    Wordt Apple toch eindelijk kleurrijk dan enkel zwart en witte iPhone’s te maken.

  • Jim

    Hopen dat het niet heel lang meer gaat duren. Ik zit namelijk al sinds 2009 met een iPhone 3GS :p hij is nu ontzettend traag aan het worden. Zou mooi zijn een iPhone 5S die 4 a 5 keer sneller is.