Er gaan al lange tijd geruchten rondt dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner gaat krijgen. Volgens Brian White een analist van Topeka Capital Markets is de iPhone 5S niet de enige Apple product dat een vingerafdrukscanner gaat krijgen. In een bericht aan investeerders meldt White dat ook de iWatch een vingerafdrukscanner gaat krijgen.

Apple iWatch

De analist baseert zijn voorspellingen op vroege tekenen binnen Apple’s productieketen. Hij bespreekt ook kort de mogelijkheid van de iRing, een bewegingscontroller voor de iTV.

De vingerafdrukscanner op de iWatch zou ervoor moeten zorgen dat gevoelige informatie op de iPhone niet door iedereen te bekijken is. Momenteel is Apple bezig met het testen van meerdere ontwerpen, wat betekent dat er waarschijnlijk nog niet heel veel beweging in Apple’s productie zit waar White zich op kan baseren.