De LG Nexus 4 is sinds november 2012 al verkrijgbaar in veel landen, maar of het ooit ook in de Benelux uitgebracht zou worden was niet bekend. Voor de mensen die graag een Nexus 4 willen hebben is er goed nieuws. LG heeft namelijk de Nexus 4 per direct uitgebracht in Nederland en België.

Google LG Nexus 4

De 16GB-versie van de Nexus 4 zal bij diverse grote retailers in de winkelschappen komen te liggen voor een adviesprijs van 469 euro. Wat ons direct opvalt is de prijs. Google verkoopt namelijk de Nexus 4 in andere landen via de eigen Play Store voor 349 euro. Duitse retailers verkochten de Nexus 4 aan Nederlanders voor een prijs rond de 399 euro.

De Nexus 4 draait op Android 4.2.2 zonder enige skin van de hardware fabrikant. LG heeft de hardware voor zijn rekening genomen en Google de software. De LG Nexus 4 heeft een 1,5GHz Snapdragon S4 Pro-soc van Qualcomm  en een werkgeheugen van 2GB. Verder heeft de Google-smartphone een 4,7-inch IPS-LCD scherm met een resolutie van 1280×768 pixels.