Vorige week maakte de bekende iOS hacker P0sixninja bekend dat hij over voldoende exploits beschikt om een nieuwe untethered jailbreak te ontwikkelen voor iOS 6.x.x. Zoals de meeste van jullie al zullen weten heeft Apple de Evasi0n jailbreak in iOS 6.1.3 gepatched.

Untethered Jailbreak

P0sixninja maakte toen niet bekend wat hij er mee zou doen, maar nu heeft de iOS hacker laten weten dat hij nog op iOS 7 wacht. Dit betekend dat de Evasi0n jailbreak de laatste untethered jailbreak voor iOS 6.x.x is.

De Evad3rs Dev Team beschikt namelijk ook nog over voldoende exploits om een nieuwe untethered jailbreak te ontwikkelen. Alleen willen hun net zoals P0sixninja het nog niet vrijgeven. Anders kan Apple namelijk de gevonden kwetsbaarheden gelijk patchen in iOS 7. Nieuwe kwetsbaarheden vinden kost namelijk heel veel tijd.

Apple zal waarschijnlijk iOS 7 tijdens de WWDC dat in juni plaatsvindt onthullen. Het zal daarna nog wel even duren voordat iedereen kan updaten naar iOS 7. Nieuwe iOS-versie’s worden meestal namelijk samen met een nieuwe iPhone vrijgegeven. Dit zal dan ongeveer rond augustus of september zijn.