Samsung’s nieuwste vlaggenschip de Galaxy S4 is vanaf zaterdag 27 april verkrijgbaar in Nederland. De opvolger van de Samsung Galaxy SIII heeft een 4,99-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De processor van de Galaxy S4 is een 1.9 Ghz Quad-Core Snapdragon 600 processor van Qualcomm. Verder heeft de Samsung Galaxy S4 een 13-megapixel camera, 2 GB werkgeheugen, 4G LTE, NFC en 441 ppi (pixels per inch).

Samsung Galaxy S4

Qua design is er niet veel veranderend aan de Galaxy S4, meeste vernieuwingen zitten dan ook in de software. Zo is het mogelijk om met de Eye-scrolling functie door documenten of webpagina’s te scrollen met oogbewegingen en door het toestel licht te kantelen. Een andere nieuwe feature van de Galaxy S4 is de Smart Pauze. Zodra de ogen van de kijker van het scherm afwend pauzeert de video automatisch.

Bij de Galaxy Note II was het al mogelijk om met de S-pen handbewegingen boven het scherm te maken. De Air Gestures feature heeft Samsung ook toegepast bij de Galaxy S4. Bij de Galaxy S4 is het dus ook mogelijk om de smartphone te bedienen door handbewegingen te maken boven het touchscreen, maar dan zonder de S-pen.

De adviesverkoopprijs van de Galaxy S4 ligt op 699 euro voor het 16GB model.