Sony heeft gisteren ’s werelds kleinste en lichtste camera in zijn klasse geïntroduceerd. De Sony Cyber-shot HX50 beschikt naast een 30x optische zoom en een 20,4 megapixel Exmor R CMOS-sensor ook over een BIONZ-processor. Hierdoor biedt de compacte Cyber-shot HX50 camera ook bij weinig licht scherpe beelden met hoge resolutie.

Sony Cyber-shot HX50

Opnames en interface-elementen zijn te bekijken op een 3-inch LCD-scherm met een resolutie van 922.000 pixels. Daarnaast beschikt de Cyber-shot HX50 ook over WiFi, waarmee de foto’s direct met vrienden en familie gedeeld kan worden. Zo zijn foto’s draadloos naar een TV of PC te sturen of via de smartphone rechtstreeks op een sociaal netwerk te posten.

De Sony Cyber-shot HX50 camera komt in mei op de markt voor een adviesprijs van 420 euro. Voor wie zijn foto’s automatisch van locatiegegevens wil laten voorzien is er ook een model (Cyber-shot HX50V) met ingebouwde GPS. Deze zal 440 euro gaan kosten.