T-Mobile klanten die momenteel het 3G-netwerk gebruiken zullen straks gratis toegang krijgen tot het 4G-netwerk. Dit geldt voor prepaid-klanten als abonnementen. Om gebruik te kunnen maken van het 4G-netwerk van T-Mobile dien je natuurlijk wel te beschikken over een smartphone of tablet dat 4G-internet ondersteund.

T-Mobile 4G

Er is natuurlijk wel een heel klein addertje onder het gras. Als T-Mobile klant kun je in het toekomst gratis gebruik maken van het sneller 4G-internet, maar je krijgt niet de maximale snelheid die mogelijk is met het 4G LTE netwerk.

Mocht je toch graag de maximale 4G snelheid willen gebruiken, dien je je abonnement aan te passen of een speciaal abonnement te nemen dat het maximale snelheid kan behalen. De prijzen van de 4G internet zijn momenteel nog niet bekend.

Hoe hoog de snelheidslimiet voor de ‘basis’-4G precies zal liggen, kan de provider nog niet zeggen, maar volgens de provider zal de snelheid hoger liggen dan de huidige 3G-snelheden.

T-Mobile begint in het najaar met het uitrollen van het 4G-netwerk in Amsterdam en omstreken. Daarna zal de provider het 4G-netwerk uitbreiden in andere steden. Het 4G-netwerk van T-Mobile wordt op de 1800 MHz-band uitgerold, hierdoor kunnen iPhone 5, iPad 4 en iPad mini gebruikers direct toegang krijgen tot sneller 4G-internet.

via T-Mobile

 • Rick

  Hoeveel mbit kan een 4g internet aan?

  • Bij 4G-internet ligt het maximum momenteel rond de 100Mbps.

 • Ziya

  slimme zet van tmobile.

  • Adrian

   zeker wel bij vodafone en kpn zou het zeker minimaal 60/70 euro gaan kosten.