Gisteren kwam de Japanse krant Nikkan met het nieuws naar buiten dat Sharp, LG en Japan Display in juni met de productie van iPhone 5S schermen zullen beginnen. De iPhone 5S zou naar verwachting in augustus of september geïntroduceerd kunnen worden.

iPhone 5S

Katy Huberty een analist van Morgan Stanley is naar Azië gereisd om met toeleveranciers te spreken. Uit gesprekken met toeleveranciers concludeert Huberty dat Apple in de periode juni/juli meerdere nieuwe iPhone-modellen heeft gepland. Ze bezocht onder andere fabrikanten in Hong Kong en Taiwan om informatie te verzamelen. Huberty denkt dat de nieuwe iPhone’s waarschijnlijk in september op de markt zullen verschijnen.

Naast de iPhone 5S zou Apple ook nog eens bezig zijn met een budget iPhone, dat vooral gericht is op opkomende landen als China. Het zal daarbij eerder een middenklasse iPhone zijn dan een budget iPhone.

via AppleInsider