Apple gaat dit jaar een aantal nieuwe producten lanceren, waaronder de iPhone 5S, iPad 5, iPad mini 2 met Retina display en waarschijnlijk nieuwe MacBook’s. Een analist van DisplaySearch gooit daar nog eens een schepje bovenop. Hij heeft namelijk aan CNet laten weten dat er twee nieuwe iPad mini’s met Retina display in opkomst zijn.

Volgens de analist zal Apple in het twee helft van dit jaar een iPad mini met Retina scherm lanceren, maar daarnaast ook nog eens een nieuwe iPad mini met Retina display in het eerste kwartaal van 2014.

iPad mini 2

De verwachtingen van de analist klinken niet onbekend. Eerder had Ming-Chi Kuo een analist van KGI Securities ook zo’n vergelijkbare bewering. Kuo was van mening dat de iPad mini 2 een vertraging had opgelopen en dat het daardoor pas in oktober van dit jaar uit zou komen. De vertraging zou door het nieuwe Retina display veroorzaakt zijn. Producenten zouden het erg moeilijk hebben om aan de eisen van Apple te voldoen.

Kuo denkt dat Apple in de tussentijd een nog goedkopere variant van de iPad mini gaat lanceren. De goedkopere iPad mini variant zou tussen de 199 en 249 dollar moeten gaan kosten. Om de kosten te reduceren zou Apple het geheugen van 16GB naar 8GB kunnen brengen en de camera aan de achterkant van het apparaat te verwijderen. Met de nog goedkopere iPad mini variant zou Apple willen concurreren met de goedkope Kindle Fire van Amazon en de Google Nexus.

Beide analisten verwachten dus twee nieuwe iPad mini’s, maar hebben het over een andere iPad mini. Wie van de twee gelijk heeft weten wij natuurlijk ook niet, hopen dat Apple tijdens de WWDC 2013 wat meer duidelijkheid over nieuwe producten geeft.