De Financial Times meldt op basis van anonieme bronnen dat de muziek streaming dienst van Apple de iRadio alweer vertraging heeft opgelopen. De platenlabels vinden namelijk dat Apple te weinig royalty’s wil betalen. In de eerste instantie werd 6 dollarcent per 100 afgespeelde nummers aangeboden door Apple, maar inmiddels zou dit bod verhoogd zijn naar 12,5 cent.

Apple iRadio

De bestuurders in de muziekindustrie zijn van mening dat Apple meer moet betalen, omdat Apple over het luistergedrag van honderden miljoenen iTunes-gebruikers beschikt. Daarmee kan Apple namelijk de gebruikerservaring van iRadio beter maken dan de concurrentie, wat uiteindelijk resulteert in meer winst voor Apple.

Apple heeft al een akkoord kunnen bereiken met Universal, maar minstens één andere grote muzieklabel zou nog onderhandelen over betere voorwaarden. Apple wil de labels op drie vlakken uitbetalen: per afgespeeld nummer, een percentage van advertentie inkomsten een een gegarandeerd minimumbedrag.

De muziek streaming dienst iRadio zal volgens meerdere bronnen gratis worden.

via FT