Apple heeft de gelukkige winnaar van de 50 miljardste download in de App Store bekendgemaakt. De Amerikaan Brandon Ashmore uit Ohio downloadde het iPhone spelletje Say the Same Thing. Het downloaden van de 50 miljardste download is super nieuws voor Ashmore, hij heeft namelijk 10.000 dollar aan iTunes-tegoed gekregen van Apple.

50 Miljard Downloads App Store

Apple maakte de winnaar bekend in een persbericht. Daarin had senior vice president Eddy Cue het volgende te zeggen:

We willen al onze klanten en ontwikkelaars hartelijk bedanken. Dankzij hen hebben we deze ongelofelijke mijlpaal van 50 miljard downloads bereikt. Door de App Store zijn mensen hun mobiele apparaten op een heel andere manier gaan gebruiken. En de ontwikkelaars hebben inmiddels al meer dan negen miljard dollar mogen ontvangen voor hun bijdragen aan dit bloeiende app-platform. We staan perplex dat we deze mijlpaal in minder dan vijf jaar hebben bereikt.