Een lege batterij is altijd klote. Je hebt tegenwoordig wel externe batterijopladers, maar zodra deze leeg raakt dien je het weer op te laden. Binnenkort kan dit probleem mogelijk nog makkelijker opgelost worden, namelijk met water. Ja je leest het goed, WATER! Dan komt namelijk de myFC PowerTrekk uit, een combinatie van een brandstofcel en een accu die gebruikt kan worden om smartphones en andere gadgets op te laden.

myFC PowerTrekk

Het systeem van myFC PowerTrekk werkt heel eenvoudig. Door een eetlepel water toe te voegen aan de brandstofcel, begint deze direct stroom te produceren. De geproduceerde stroom kan vervolgens opgeslagen worden in de accu. Bij het omzetten van water in stroom komt er wel een beetje stoom vrij. Wees niet gerust want het proces is nog eens milieuvriendelijk.

myFC PowerTrekk werkt volgens de producent zowel met zoet als zout water als voeding. Naar verwachting komt myFC PowerTrekk in het derde kwartaal van 2013 op de markt en kost 229 dollar

via Hetkanwel