Thorsten Heins, topman van BlackBerry heeft bekendgemaakt dat de zeer populaire berichtendienst BlackBerry Messenger binnenkort ook beschikbaar zal zijn op de iPhone en Android-toestellen. BlackBerry Messenger dat beter bekend staat als BBM was voorheen exclusief voor BlackBerry-toestellen, maar volgens Heins is de dienst nu groot genoeg om de stap naar andere platformen te maken.

BlackBerry Messenger - iOS - Android

In eerste instantie kunnen iPhone of Android gebruikers via BlackBerry Messenger alleen tekstberichten versturen en ontvangen. Later komt daar de mogelijkheid voor gesproken berichten bij. Om BBM te kunnen gebruiken hebben iPhone gebruikers iOS 6 en hoger nodig en Android gebruikers hebben Android 4.0 en hoger nodig om BBM werkend te krijgen.

Wanneer we BlackBerry Messenger voor iOS en Android exact kunnen verwachten is niet bekend. Wil je een bericht ontvangen wanneer de app beschikbaar is, dan kun je je daar hier voor inschrijven.