Gokul Hariharan en Mark Moskowitz analisten van J.P. Morgan hebben een rapport samengesteld waarin zij beredeneren waarom de budget iPhone een mid-range of te wel een middenklasse toestel zal worden. Apple produceert namelijk al jaren lang high-end producten, dit zien we ook terug bij de iPad mini en de iPod nano.

Budget iPhone

Bij deze twee producten koos Apple om een goedkoper product op de markt te brengen, maar niet voor bodemprijzen. Apple wil namelijk kwaliteit blijven leveren en niet de goedkoopste zijn. De analisten denken hierdoor dat Apple niet wil concurreren met de onderkant van de markt maar met de middenklasse-segment.

Volgens de analisten zit er een gat in het middenklasse-segment, de meeste smartphonemaker produceren namelijk of dure of goedkope smartphones. Onder duur verstaan we boven de 500 dollar en goedkoop is onder de 300 dollar. Een middenklasse toestel zou tussen de 350 en 400 dollar moeten gaan kosten.

Samsung is momenteel met 35 procent de grootste speler in het segment tussen 200 en 500 dollar. Als Apple met een middenklasse toestel komt verwachten de analisten dat Apple binnen een jaar tijd zo’n 20 a 25 procent marktaandeel kan pakken. Apple heeft namelijk alleen een grote marktaandeel in Amerika, maar in andere regio’s domineert Android. Een budget iPhone zou hier wel eens verandering in kunnen brengen.

via AllThingsD