Iedere smartphone gebruiker weet waarschijnlijk dat er diverse applicaties zijn om gratis berichten te versturen met je vrienden. Welke app het beste is voor jou kan soms nog wel eens lastig vast te stellen zijn, met een overzicht van de meeste populaire messengers voor de iPhone willen we onze bezoekers helpen wegwijs te worden in het grote messenger doolhof.

WhatsApp

WhatsApp Messenger voor iPhone en Android geeft je de mogelijkheid om gratis te chatten met iedereen die de app geïnstalleerd heeft en heeft zelfs een aantal extra opties om het chatten nog leuker te maken. Met deze app geïnstalleerd op je smartphone zul je direct een hoop geld besparen op het versturen van tekst berichten omdat je namelijk niet meer voor iedere verzonden bericht hoeft te betalen. Het enige nadeel is, is dat je je vrienden moet overhalen om deze app te installeren als ze dat nog niet gedaan hebben, maar wanneer je ze hebt uitgelegd wat de voordelen zijn van deze messenger zullen ze het waarschijnlijk snel zelf uitproberen.

WhatsApp - iMessage - Viber - Skype

Net als iMessage voor IOS, laat WhatsApp je chatten door tekst bubbels, krijgt ieder bericht een tijdsindicatie, kun je zien wanneer je verzonden bericht gelezen is en kun je foto’s, audio bestanden en videos toevoegen aan je gesprek. Het leuke aan WhatsApp is wel dat je ook de achtergrond van de app kunt veranderen en je GPS locatie kunt sturen naar een interactieve plattegrond. Je kunt ook kant en klare berichten gebruiken voor je profiel wanneer je bijvoorbeeld weg bent, momenteel bezig bent of dat je batterij bijna leeg is.

Een andere leuke extra van WhatsApp is de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Je drukt op “nieuwe groep” in de app, selecteert de mensen die je in de groep wilt hebben en het onderwerp en je groepsgesprek is begonnen.

Kun je niet wachten en wil je direct gratis kunnen chatten met je vrienden ? WhatsApp downloaden kan je dan via de genoemde link.

Viber

Viber is samen met WhatsApp de grootste speler op het gebied van gratis messengers op mobiele apparaten. Met Viber kun je gratis tekst berichten sturen, bellen, foto en videoberichten sturen naar meer dan 200 miljoen gebruikers op de hele wereld niet alleen naar mensen met een iPhone maar ook naar vrienden met een Android, Blackberry, Windows Phone en nog vele andere. Viber ondersteunt vrijwel alle mogelijkheden die je van een messenger verwacht en lijkt op zich nog het meest op WhatsApp.

iMessage

Sinds IOS5 is het mogelijk om met elk IOS apparaat berichten uit te wisselen met de iMessage app helemaal voor niets. Met deze app kun je tekst, foto’s, videos, locaties, contact kaarten versturen naar andere gebruikers. Het is helaas niet mogelijk om via deze app te communiceren met Android apparaten of Blackberry telefoons, daarvoor zul je een van de andere apps op deze pagina moeten gebruiken. iMessage is echter zeer makkelijk in gebruik en daarom echt een aanrader, het enige dat je nodig hebt is een Apple ID en dan kun je direct berichten beginnen te sturen naar iedereen die je kent met een IOS device.

Skype

De gratis skype app voor de iPhone kun je gebruiken om gratis tekst berichten of videogesprekken te voeren met vrienden die deze app op hun computer, iPhone, iPad of iPod Touch hebben geïnstalleerd. Momenteel gebruiken wereldwijd circa 75 miljoen mensen Skype dus de kans is groot dat mensen in je kennissenkring deze app ook gebruiken. Ook bied Skype de mogelijkheid om naar vaste en mobiele nummers te bellen in vrijwel ieder land tegen een kleine betaling, dit kan in de vorm van een vast maandelijks abonnement of door het aankopen van zogeheten Skype krediet. Dit laatste is vooral handig voor mensen die een hoge mobiele telefoonrekening hebben omdat ze vaak naar het buitenland moeten bellen, bij sommige providers durven ze tot wel 2 euro per minuut te vragen wanneer je naar bijvoorbeeld Thailand belt.